Pórová krémová polievka

Loading...
(0 / 5)

Táto polievka nie je tak celkom pórová. Nájdete v nej aj inú, tzv. bielu zeleninu. Je plná vitamínov a telu prospešných látok a dalo by sa povedať, že ak si ju máte pripraviť, tak určite na jeseň. Deti ju milujú, pretože nie je tak celkom obvyklá a keďže je krémová, môžete do nej „prepašovať“ suroviny, ktoré inak nejedia. Čo tak pridať trochu zdravého a sezónneho feniklu?

Budeme potrebovať:

3 PL oleja

1 veľká cibuľa

2 mrkvi

2 petržleny

1 fenikel

1/2 zeleru

1 pór

1,2 litra vody

4 bobkové listy

kôpor

soľ a korenie podľa chuti

vlašské orechy

med

Postup:

Zeleninu si umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca si dáme olej, na ktorom speníme cibuľku. Následne pridáme zeleninu a všetko smažíme 2-3 minúty. Pridáme bobkový list a koreniny. Zalejeme vodou a varíme asi 15-20 minút, kým nám zelenina nezmäkne. Dochucujeme podľa preferencií a pridávame kôpor, kto nemá rád, nech ho vynechá. Celú polievku na tanieri dochutíme vlašskými orechmi v mede. Tie si môžeme na suchej panvici trochu opiecť. Táto nezvyčajná kombinácia povýši celkom obyčajnú polievku na majstrovské dielo. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x