Táto polievka nie je tak celkom pórová. Nájdete v nej aj inú, tzv. bielu zeleninu. Je plná vitamínov a telu prospešných látok a dalo by sa povedať, že ak si ju máte pripraviť, tak určite na jeseň. Deti ju milujú, pretože nie je tak celkom obvyklá a keďže je krémová, môžete do nej „prepašovať“ suroviny, ktoré inak nejedia. Čo tak pridať trochu zdravého a sezónneho feniklu?
3 PL oleja
1 veľká cibuľa
2 mrkvi
2 petržleny
1 fenikel
1/2 zeleru
1 pór
1,2 litra vody
4 bobkové listy
kôpor
soľ a korenie podľa chuti
vlašské orechy
med
Zeleninu si umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca si dáme olej, na ktorom speníme cibuľku. Následne pridáme zeleninu a všetko smažíme 2-3 minúty. Pridáme bobkový list a koreniny. Zalejeme vodou a varíme asi 15-20 minút, kým nám zelenina nezmäkne. Dochucujeme podľa preferencií a pridávame kôpor, kto nemá rád, nech ho vynechá. Celú polievku na tanieri dochutíme vlašskými orechmi v mede. Tie si môžeme na suchej panvici trochu opiecť. Táto nezvyčajná kombinácia povýši celkom obyčajnú polievku na majstrovské dielo. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.