Popraskaný čokoládovo-smotanový zákusok

(3 / 5)

Predstavte si lahodnú chuť popraskanej jemnej čokolády, šľahačkovej peny a nadýchaného cestíčka. Presne to vás čaká, ak si vyskúšate pripraviť tento lahodný čokoládový zákusok a nebudete sa báť riskovať s dezertom hodným cukrára!

Budete potrebovať:

Na cesto

6 vajec

3 PL práškového cukru

6 PL oleja

6 PL mlieka

8 PL polohrubej múky

100g hrozienok

½ ČL prášku do pečiva

Na plnku

300g mascarpone

100ml šľahačkovej smotany

100g masla

3 PL práškového cukru

trochu citrónovej kôry

Na praskajúcu polevu

100g mliečnej čokolády

3 PL mlieka

Postup prípravy:

Vajíčka vyšľahajte s cukrom, pridajte olej, mlieko a nakoniec múku a hrozienka. Pekáč alebo tortovú formu vymažte maslom a vysypte múkou a cesto doň vylejte. Pečte pri teplote 180-200 stupňov asi 30 minút.

Medzitým si pripravte plnku. Mascarpone vyšľahajte s cukrom a smotanou, pridajte zmúknuté maslo a nastrúhanú citrónovú kôru (ak nemáte radi, môžete vynechať). Pre vôňu môžete pridať aj pár kvapiek mandľovej alebo vanilkovej esencie. Vymiešajte krém a potom ho natrite na cesto, ktoré nechajte celkom vychladnúť.

Na záver si pripravte polevu. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu s mliekom a po lyžiciach ju nalievajte na smotanový krém. Nechajte zachladiť aspoň 4 hodiny a potom krájajte. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: titulnej fotky: youtubepolkiweb.pl (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x