Polevy na zákusky, koláče a torty

Loading...
(2.8 / 5)

Tiež sa vám už stalo, že ste napiekli cukrárenský skvost, no aj tak mu niečo chýbalo? Odpoveďou je poleva. Poleva dodá koláčom, zákuskom či tortám jedinečnú a sviežu chuť. Je na vás, aký druh si vyberiete. Máme pre vás zopár tipov na tradičné a lahodné polevy, ktoré máte hotové za pár minút. Z vášho koláču spravia nezabudnuteľný zážitok.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by КаРИНА ШадРИНА (@karina_sladkaya_feya) on

Kakaová poleva

Budeme potrebovať:

  • 160 g cukru
  • 115 ml smotany na šľahanie
  • 50 g kakaa
  • 25 ml vody
  • 6 g želatíny

Postup:

  • Nechajte želatínu napučať vo vode a zatiaľ si zmiešajte šľahačku spolu s cukrom a priveďte zmes do varu. Pridajte želatínu, kakao a zmes rozmiešajte mixérom. Keď je poleva hotová nechajte ju na noc v chladničke. Pred použitím ju nechajte nad ohňom rozpustiť.

Čokoládová poleva

Budeme potrebovať:

  • 265 g čokolády
  • 175 ml smotany na šľahanie
  • 40 ml vody
  • 25 ml rastlinného oleja
  • 6 g želatíny

Postup:

  • Namočte želatínu do vody. Smotanu na šľahanie priveďte do varu. Pridajte do tej roztopenú čokoládu, želatínu, olej a rozmixujte. Poleva je hotová.

Ovocno-čokoládová poleva

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Светлана Воронина (@svetlana_voronina) on

Budeme potrebovať:

  • 320 g bielej čokolády
  • 100 g bobuľového pyré
  • 70 ml mlieka
  • 45 ml smotany na šľahanie
  • 25 g cukru
  • 7 g želatíny

Postup:

  • Želatínu si namočte o vody. Všetky ostatné prísady zmiešajte dokopy v jednej miske a nechajte ich variť. Nakoniec pridajte už len hotovú želatínu. Nechajte chvíľku povariť a odstavte z ohňa.

Karamelová poleva

Budeme potrebovať:

  • 200 g cukru
  • 140 g smotany na šľahanie
  • 140 ml vody
  • 14 g kukuričného škrobu
  • 7 g želatíny

Postup:

  • Roztopte si 170 g cukru. V druhom hrnci priveďte do varu vodu spolu so smotanou. Následne pridajte roztopený karamel, ktorý vám vznikol. Zvyšných 30 g cukru zmiešajte s kukuričným škrobom, pridajte do zmesi a varte 1 minútu. Nakoniec pridajte želatínu a dobre premiešajte.

Krémová poleva

Budeme potrebovať:

  • 260 g cukru
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • 70 ml vody
  • 20 g želatíny
  • potravinárske farbivo

Postup:

  • Namočte vo vode cukor spolu so želatínou. Priveďte do varu smotanu a nezabúdajte stále miešať. Do horúcej smotany pridajte želatínu s cukrom. Teraz zmes môžete rozšľahať mixérom. Poleva je hotová.

Čokoládová glazúra

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Торты Домодедово/МО/Москва (@kap_kof) on

Budeme potrebovať:

  • 300 g cukru
  • 100 ml vody
  • 60 g kakaového prášku
  • 170 ml smotany
  • 100 g horkej čokolády
  • 20 g želatíny

Postup:

  • Zmiešajte v hrnci vodu, kakao, smotanu, cukor a priveďte zmes do varu. Keď sa zmes začne variť pridajte želatínu. Po pár minútach pridajte na kúsky pokrájanú čokoládu a rozmixujte zmes mixérom. Poleva je hotová.

Poleva s kondenzovaných mliekom

Budeme potrebovať:

  • 150 g cukru
  • 150 g bielej čokolády
  • 100 ml kondenzovaného mlieka
  • 75 ml vody
  • 12 g želatíny
  • voliteľné farbivo

Postup:

  • Ako prvú si zalejte vodou želatínu. Počas čakania na želatínu si pridajte cukor a vodu do hrnca a priveďte ich do varu. Následne pridajte kondenzované mlieko, farbivo a na kúsky pokrájanú čokoládu. Nakoniec pridajte do zmesi želatínu a rozmixujte ju. Takto pripravenú polevu pokryte na noc fóliu na nechajte ju v chladničke.

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x