Plnené zemiaky

(3 / 5)

Receptov so zemiakmi nikdy nie je dosť. Sú skvelou a jedinečnou prílohou, môžeme ich variť, urobiť z nich kašu, potrieť ich maslom, opekať, vyprážať a dokonca aj naplniť. Práve dnes si takéto plnené zemiaky pripravíme. Už sa vám zbiehajú slinky?

Budeme potrebovať:

väčšie okrúhle zemiaky

300 gramov bravčového mletého mäsa

40 gramov cibule

soľ a korenie

1 vajíčko

1 kyslá smotana

30 gramov hladkej múky

vňaťka

postrúhaný syr

Postup:

Zemiaky si očistíme, umyjeme a vnútro lyžicou vydlabeme. Mleté mäso si dáme do misky, pridáme soľ, korenie, vňaťku, vajíčko a nakrájanú cibuľu. Vytvoríme zmes, ktorou budeme zemiaky plniť. Zemiaky si poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a začneme plniť. Ak chcete, zemiaky môžete rozomlieť a pridať k mäsu. Ak je potrebné, zmes môžeme ešte trochu zahustiť múkou, no tento krok môžeme aj vynechať. Pečieme na 200 stupňov asi 30-40 minút. Pred dopečením zemiaky polejeme kyslou smotanou a posypeme syrom. Necháme zapiecť. Podávame ideálne na obed alebo večeru. Dobrú chuť.

Lucia Mužlová, zdroj titulnej foto: youtube

Chutil ti tento recept?

komentárov

x