Plnené kuracie rolky bez vysmážania

(5 / 5)

Ak si radi pochutnáte na kuracom mäsku, tento recept vám príde vhod ako chutný obed ale i rýchla večera. Navyše sa nemusíte báť zbytočných kalórií navyše, pretože tieto skvelé kuracie rolky sa nevyprážajú ale pečú v rúre. Blesková príprava a len zopár surovín robí z tohto receptu záchranu v každej chvíli. 

Ak neviete, čo na obed alebo večeru, pripravte si tieto chrumkavé kuracie rolky. Nielen skvele chutia, nakrájané na kolieska vyzerajú skutočne famózne. Nebíčko v papuľke a pastva pre oči.

Budeme potrebovať:

3 kuracie prsia

1/4 šálky hladkej múky

1 vajce

1 pohár strúhanky

1/2 čajovej lyžičky cesnakového alebo cibuľového prášku

1/2 čajovej lyžičky mletej červenej papriky

1/2 čajovej lyžičky soli

1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

2 až 3 polievkové lyžice olivového oleja

zopár plátkov šunky (napríklad dusená šunka)

zopár plátkov tvrdého syra (napríklad eidam)

Postup:

Pripravíme si kuracie prsia. Ich množstvo je v recepte uvedené len orientačne, keďže sa často líšia veľkosťou a ich množstvu stačí prispôsobiť množstvo šunky a syra. Mäso si najprv umyjeme a následne osušíme. Kuracie prsia si narežeme na tenšie plátky, ktoré jemne naklepeme. Plátky by mali byť čo najtenšie, pozor ale, aby ste ich neprederavili a nerozmliaždili tĺčikom. Následne si zmiešame soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku, cesnakové korenie a ak máte radi pikantnejšie, môžete pridať trošku pálivej červenej papriky alebo kajenského korenia. Všetky koreniny zmiešame a posypeme nimi každý plátok mäsa z oboch strán.

Pripravené kuracie filé si potom rozložíme a na každý plátok uložíme po celej jeho ploche šunku a na ňu plátky syra. Potom kuracie plátky začneme rolovať. Stáčame ich najtesnejšie, ako to len ide, aby sme dostali čo najhustejšie stáčanú roládu. Keď máme rolku hotovú, zaistíme ju špáradlami tak, aby sa nám neotvárala. Do nádoby si vysypeme hladkú múku, v ďalšej mise alebo tanieri si rozšľaháme vajce, ktoré okoreníme a v tretej mise si pripravíme strúhanku. Následne si rolky obalíme v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a na záver v strúhanke. Ak máte radi chrumkavé jedlá, môžete strúhanku nahradiť mrvenými kukuričnými vločkami (cornflakes), ktoré sú nesladené. Keď máme všetky rolky pripravené, naukladáme si ich na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Všetky rolky potom pokvapkáme olivovým olejom.

Ak máte takú možnosť, rolky neukladajte na plech ale na rošt na grilovanie. Pod ne dajte plech, na ktorý bude kvapkať olej. Rolky pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne pol hodinu. Keď sú rolky na povrchu zlato-hnedé, môžeme ich z rúry vybrať.

Podávame so zemiakmi alebo zeleninovou prílohou. Chutné sú i s jogurtovým dresingom alebo rôznymi omáčkami s paradajkovým základom.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: youtube/youtube, Jana, vk.com

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x