Plnené kuracie prsia

(3.5 / 5)

Gurmánsky recept, ktorý je úplne jednoduchý? Áno prosím! Tento recept vás možno zaujme natoľko, že ho ešte dnes večer budete robiť na večeru. Je to jeden z najjednoduchších a najrýchlejších spôsobov, ako pripraviť skvelé a chutné kuracie prsia. Kúzlo spočíva v tom, že do neho urobíte menšie zárezy, do ktorých potom dáte samé dobré veci.

Budete potrebovať:

kuracie prsia

špenát

olivový olej

syr ricotta alebo kozí syr

syr na posypanie

soľ

korenie

Tento recept sa nazýva tzv. „hasselback“ kuracie prsia. Technika prípravy pochádza pôvodne zo Švédska, z reštaurácie Hasselbacken. Kuchár vtedy urobil malé zárezy do zemiakov a naplnil ich slaninou a syrom. Neskôr sa takto plnili bataty, čiže sladké zemiaky a aj jablká. Dnes vám prinášame tento skvelý recept, kde napĺňať budeme kuracie prsia.

Postup:

Kuracie prsia necháme v celku a dobre ich umyjeme v studenej vode. Potom ich osušíme pomocou papierovej vreckovky a urobíme malé zárezy, ktoré sú približne centimeter hlboké a centimeter od seba. Dajte si pozor, aby ste kuracie prsia nerozrezali úplne. Následne už len okoreníme a osolíme. Môžete pridať aj čerstvé bylinky alebo sladkú mletú papriku.

Na miernom ohni si do panvice dáme trochu olivového oleja a pridáme lístky špenátu. Celé to trochu pár minút podusíme. Keď vidíte, že lístky zmäkli a stmavli, môžete do panvice pridať syr ricotta alebo kozí syr. Možno by nebolo zlé vyskúšať aj našu slovenskú bryndzu. Celé to spolu pomiešame tak, aby nám vznikla hustejšia hmota a aby bol syr úplne roztopený.

Pomocou lyžice potom plníme jednotlivé zárezy špenátovo syrovou hmotou. Na záver ešte môžeme dosoliť a okoreniť. Na vrch môžete kuracie prsia posypať akýmkoľvek syrom, ktorý doma máte. Chybu však neurobíte ak zvolíte syr čedar alebo mozzarellu. Rúru si predhrejeme na 200 °C a celé to pečieme približne 20 až 25 minút. Ak máte možnosť, na posledných 5 až 10 minút zvoľte na rúre režim grilovanie. Syr sa zvrchu krásne roztopí a kuracie prsia chytia zlatú farbu. Ako prílohu si môžete pripraviť klasické pečené zemiaky, poprípade aj sladké zemiaky, teda bataty. Chybu neurobíte ani s ryžou a zeleninou. Dobrú chuť.

Náplne:

pečené červené papriky a syr feta

jablko, šunka a syr čedar

slaninka a modrý syr (napríklad niva)

divoká ryža a šampióny

slaninka, bylinky, cesnak a šťava z citróna

zdroj titulnej fotky: youtube, (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x