Plnené gule s makom

Loading...
(4 / 5)

Šúľance alebo plnené guľky. Ak chcete slovenské sladké jedlo, určite si pripravte túto klasiku. Dajú sa posypať strúhankou alebo ešte lepšie, obľúbeným makom. Nekupujte polotovary, vyskúšajte ich podľa tohto receptu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by martina (@jomatepu) on

Na plnené gule s makom budeme potrebovať:

  • asi 5 stredných zemiakov
  • hladká múka
  • štipka soli
  • maslo
  • mak
  • práškový cukor
  • ovocie

Postup:

  • Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme ich dobre vychladnúť. Následne ich nastrúhame a zamiesime s hladkou múkou a štipkou soli. Vypracujeme si cesto, ktoré bude mierne lepivé.
  • Vyvaľkáme si ho a nakrájame na štvorčeky. Naplníme ovocím podľa chuti. Zvoľte sezónne čerešne, jahody, slivky, marhule, čokoľvek, na čo máte chuť. Zo štvorčekov urobíme gule a vyvaríme ich vo vriacej osolenej vode. Varia sa asi 10 minút. Potom ich už len posypeme makom, práškovým cukrom a zalejeme maslom. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x