Plnené bravčové rezne

(1 / 5)

Máte doma bravčové rezne a neviete, čo s nimi? Inšpirujte sa našim receptom, ktorý vznikol na spôsob, čo chladnička dala. Stačí si pripraviť šunku, syr a nejakú zeleninu a plnené kapsy sú na svete. Je len na vás, či rezne naplníte, alebo ich pripravíte tak, že všetky suroviny naskladáte na mäso. Dobrú chuť.

Na plnené bravčové rezne budeme potrebovať:

4 bravčové rezne

2 paradajky

2 papriky

údenú šunku (4 plátky)

200 gramov syra

soľ a korenie

červenú mletú papriku

bravčovú masť

Postup:

Mäso si naklepeme ak je to potrebné a dobre ho nasolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Na troške masti ho opečieme z boch strán. Potom rezne vyberieme a naukladáme ich na plech. Teraz začíname vrstviť ostatné suroviny. Na spodok dáme šunku, potom zeleninu a na vrch nastrúhaný syr. Ak chcete, pokojne pridajte, čo máte radi. Klobása, huby, olivy alebo viac druhov syra. Mäso dáme piecť do rúry na 30 minút pri teplote 180 stupňov. Podávame so zemiakovou kašou alebo zeleninou.

TIP: ak chcete pripraviť plnené kapsy, stačí, ak každé mäso zrolujete a prichytíte špáradlom alebo ihlicou.

receptneked.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x