Plnená paprika podľa starej mamy

(5 / 5)

Jedno z najobľúbenejších jedál je práve plnená paprika. V každej domácnosti sa pripravuje trochu inak, no mleté mäso, ryža, paprika a paradajková omáčka sú základ. Podávať ju môžete s parenou knedľou ale občas k nej nie sú zlé ani zemiaky. Toto jedlo zaručene rozvonia celú vašu kuchyňu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Patrícia Ševčáková (@pa4cia.s) on

Na plnenú papriku budeme potrebovať:

  • 500 gramov mletého mäsa
  • asi 10 ks zelených paprík
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 7 PL kyslej smotany
  • 200 gramov ryže
  • cca 1 liter paradajkového pretlaku
  • cukor na dochutenie
  • soľ a mleté korenie
  • mletá sladká paprika

Plnenú papriku si pripravíme nasledovne:

  • Ryžu si klasicky uvaríme v pomere 1 hrnček ryže a dva hrnčeky vody. Osolíme ju a necháme pod pokrievkou vypariť všetku vodu. Ryžu necháme vychladnúť, aby sa nám s ňou lepšie pracovalo. Mala by byť tiež trochu lepkavejšia.
  • Papriku si očistíme a vnútro vyberieme. Mleté mäso si v miske zmiešame s mletou paprikou, pretlačeným cesnakom, soľou a korením a na záver aj s ryžou. Do tejto hmoty niekto pridáva aj bylinky, mäsko je potom aromatickejšie. Papriky naplníme e necháme zatiaľ bokom. Ak nám ostane nejaké mäso, vytvoríme si guľky, ktoré budeme variť spolu s paprikami.
  • Do hrnca si nalejeme paradajkový pretlak, pridáme kyslú smotanu, dochutíme cukrom, soľou a korením. Pridáme plnené papriky spolu s guľkami a varíme asi 40 minút na miernom ohni pod pokrievkou. Ak je potrebné, omáčku môžeme trochu zahustiť zátrepkou. Podávame s knedľou alebo zemiakmi. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x