Klasika v podobe plnenej kapusty alebo, ako sa tomu často hovorí, holúbkov, nikdy neurazí. Je to veľmi dobré v prípade, že nechcete príliš špekulovať a stavíte na klasiku.
Na plnenú kapustu budeme potrebovať
- 1 kilo mletého bravčového mäsa
- pol kilo ryže
- 1 vajce
- korenie
- soľ
- 2 strúčiky cesnaku
- červená paprika
- paradajkový pretlak
- 2 PL bravčovej masti
- 1 cibuľa
- kapusta
Plnenú kapustu si pripravíme nasledovne
- Kapustu odložte do mrazničky, aby boli mäkké listy. Ryžu pridajte do mäsa, predtým ju ale prelejte horúcou vodou. Pridajte vajce, korenie, soľ, vajce, premiešajte a pridajte paradajkový pretlak.
- Na masti speníte cibuľu a papriku. Nalejte do mäsa, premiešajte a plňte kapustové listy.
- Kyslú kapustu dajte do hrnca na spodok, ukladajte naplnenú kapustu a varte asi 45 minút v osolenej vode, do ktorej pridajte paradajkový pretlak.