Piškótová roláda so Salko krémom

Loading...
(5 / 5)

Rolády často nepripravujeme, preto sa o to viac tešíme každej novej inšpirácii. Jemná kokosová roláda so salkovým krémom pošteklí každý jazýček a ak máte už dlhšie chuť na niečo kokosové, vyskúšajte toto. Z piškótového cesta sú najlepšie rolády, pretože sa s nimi ľahko manipuluje a nemusia dlho tuhnúť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eunji_nori (@nori_baking) on

Na piškótovú roládu so Salko krémom budeme potrebovať:

Na cesto

  • 5 vajec
  • 5 PL cukru
  • 5 PL polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva

Krém

  • 1 maslo/mascarpone
  • 1/2 salka
  • mletý kokos

Na ozdobu

  • kokos
  • maliny/jahody

Postup:

  • Piškótu si pripravíme klasicky. Vymiešame cesto a nalejeme ho na plech, kde máme papier na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút, kým sa nám piškóta neupečie. Necháme ju na papieri na pečenie vychladnúť.
  • Krém si pripravíme tak, že maslo izbovej teploty vyšľaháme a postupne pridávame salko. Krém by mal byť skoro bielej farby. Dochucujeme ho už len kokosom. Kto chce ľahší krém, nech maslo vymení za mascarpone alebo bánovecké maslo. Postup je rovnaký.
  • Krém navrstvíme na upečenú piškótu a pridáme aj vrstvu ovocia. Môžete pridať kompót, čerstvé ovocie, mrazené, prípadne aj džem, ten ale natrite ešte pred krémom. Roládu stočíme a trochu krému si môžeme nechať aj na ozdobu. Posypeme kokosom alebo práškovým cukrom či kakaom. Necháme v chladničke stuhnúť aspoň dve hodiny. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x