Rolády často nepripravujeme, preto sa o to viac tešíme každej novej inšpirácii. Jemná kokosová roláda so salkovým krémom pošteklí každý jazýček a ak máte už dlhšie chuť na niečo kokosové, vyskúšajte toto. Z piškótového cesta sú najlepšie rolády, pretože sa s nimi ľahko manipuluje a nemusia dlho tuhnúť.
Na piškótovú roládu so Salko krémom budeme potrebovať:
Na cesto
- 5 vajec
- 5 PL cukru
- 5 PL polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
Krém
- 1 maslo/mascarpone
- 1/2 salka
- mletý kokos
Na ozdobu
Postup:
- Piškótu si pripravíme klasicky. Vymiešame cesto a nalejeme ho na plech, kde máme papier na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút, kým sa nám piškóta neupečie. Necháme ju na papieri na pečenie vychladnúť.
- Krém si pripravíme tak, že maslo izbovej teploty vyšľaháme a postupne pridávame salko. Krém by mal byť skoro bielej farby. Dochucujeme ho už len kokosom. Kto chce ľahší krém, nech maslo vymení za mascarpone alebo bánovecké maslo. Postup je rovnaký.
- Krém navrstvíme na upečenú piškótu a pridáme aj vrstvu ovocia. Môžete pridať kompót, čerstvé ovocie, mrazené, prípadne aj džem, ten ale natrite ešte pred krémom. Roládu stočíme a trochu krému si môžeme nechať aj na ozdobu. Posypeme kokosom alebo práškovým cukrom či kakaom. Necháme v chladničke stuhnúť aspoň dve hodiny. Dobrú chuť.