Piškótová roláda s jablkami

Loading...
(0 / 5)

Piškótové cesto patrí medzi najobľúbenejšie. Stačí vám poznať správny pomer surovín a môžete vytvoriť akýkoľvek koláč. Dnes sme sa rozhodli pre jablkovú roládu, pretože je jednoduchá a naozaj vynikajúca. Žiadne ťažké postupy ani dlhé pečenie. Luxusná roláda z piškótového cesta je veľká mňamka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea Wesolá (@andreaadawesola) on

Na Piškótovú roládu s jablkami budeme potrebovať:

  • 4 vajec
  • 8 PL vlažnej vody
  • 8 PL cukru
  • 8 PL polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 stredných jabĺk
  • škorica podľa chuti
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  • Pripravíme si dve misky. Nad jednou rozbijeme vajíčka a oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vlažnou vodou do peny. Šľaháme 5-10 minút elektrickým šľahačom.
  • Bielka si zašľaháme do tuhého snehu. V miske si zmiešame múku a prášok do pečiva a túto hmotu po častiach primiešavame k žĺtkam. Na záver taktiež po častiach primiešavame ručne sneh.
  • S ľahkosťou, aby bolo cesto vzdušné a bublinkovalo.
  • Jablká si umyjeme, ošúpeme a nastrúhame. Zmiešame so škoricou a vanilkovým cukrom. Túto hmotu rovnomerne navrstvíme na papier na pečenie a zalejeme cestom. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút.
  • Po upečení koláč aj s papierom preklopíme na utierku a zrolujeme ešte za tepla. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x