Piškótová nepečená roláda

Loading...
(4.3 / 5)

Rýchle zákusky, ktoré chutia božsky a pritom stačí len pomiešať pár ingrediencií a dať ich tuhnúť do chladu, sú tie najlepšie a spravidla aj najviac zasýtia. Ani tento recept nebude iný, no o niečo výnimočnejší. Roláda vyzerá fantasticky a chutí ako horký puding. Zamilujete si ju po prvom ochutnaní.

Budete potrebovať:

1 balíček dlhých piškót

1 menší balíček hrozienok

2 balíčky čokoládového pudingu

2 PL kakaa

120 g masla

100 g nasekaných vlašských orechov

4 PL kryštálového cukru

700 ml mlieka

Postup prípravy:

Mlieko si vylejte do hrnca, pridajte doň na kocky nakrájané maslo a cukor. Keď sa mlieko ohreje, prisypte doň pudingové prášky a kakao. Uvarte hustý puding. Ak sa vám puding nezdá dosť hustý, pridajte doň ešte kakao a dobre ho v ňom rozmiešajte.

Po uvarení do pudingu pridajte hrozienka a oriešky. Dobre premiešajte.

Formu na srnčí chrbát, alebo na chlieb si vyložte papierom na pečenie, alebo ju mierne vymastite maslom. Vylejte doň pudingovú zmes. Do nej opatrne vtlačte ešte niekoľko dlhých piškót. Na záver nimi pokryte celý vrch formy. Dajte formu do chladničky na niekoľko hodín a potom koláč z formy opatrne vyklopte na tácku. Prajeme dobrú chuť!

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x