Ochutnali ste už niekedy bavorský krém? Týmto receptom si ho môžete pripomenúť. Mágia, ktorú vyčarujete pomocou smotany a masla, to je chuť, ktorá sa len tak rozplýva na jazyku. Otvorte dvere fantázii a vyskúšajte tento jednoduchý recept. Navyše tento krém môžete použiť ako plnku do koláčov alebo do palaciniek. Rovnako ním však môžete potrieť torty a iné zákusky.
300 ml mlieka
cukor podľa chuti (ja dávam 60 gramov práškového)
3 žĺtky
250 ml kyslej smotany
1 polievková lyžica želatíny
vanilkový lusk
Žĺtky s cukrom dáme do hrnca a metličkou na miernom ohni miešame. Keď sa hmota trochu zohreje a zhustne, pridáme mlieko a zohrievame po dobu asi 10 minút. Stále miešame. Hmotu nesmieme priviesť do varu, na to pozor! Následne hrniec odstránime z plameňa a dáme bokom.
Smotanu si zmiešame s vanilkovým extraktom alebo zrnkami z vanilkového lusku. Želatínu si namočíme podľa návodu. Nalejeme ju k mlieku, dobre zamiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Následne pridáme smotanu a dobre premiešame, aby nám vznikol hustý krém. Navrstvíme do dezertných misiek a necháme stuhnúť v chladničke. Tento dezert náramne pripomína taliansku panna cottu. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru
Namiesto kyslej smotany môžete použiť aj jemný tvaroh alebo biely jogurt. Ak máte radšej krémovejšiu chuť, jednoducho si vyšľahajte jednu šľahačku a namiesto kyslej smotany vyskúšajte túto variantu.
Tento dezert skvele chutí sám o sebe, poliaty napríklad karamelom alebo vanilkovým krémom, či poliaty s troškou čokolády. Pridajte ovocie, ktoré máte radi, maslové sušienky a dezert je na svete!