Penová čokoládová nepečená torta s ovocím a piškótami

Loading...
(4 / 5)

Nie celkom bežný, no o to lákavejší dezert je famózna penová torta. Viete si predstaviť jemnú čokoládovú penu doslova ľahšiu ako obláčik? Lahodne vychladená, priam hebká, doplnená chuťou sviežich malín a mäkkučkých piškót. Áno, presne takáto je torta, ktorú si pomocou nasledujúceho receptu môžete pripraviť aj vy. Aj keď s prípravou podobného typu dezertov nemáte žiadne skúsenosti, nemusíte sa obávať. Ide to ako po masle a tortu prichystáte rýchlo a veľmi jednoducho. 

Torta, ktorá padne vhod najmä v lete, keďže sa podáva skvele vychladená so sviežimi malinami, ktoré určite potešia vaše chuťové poháriky. Nie je plná korpusu, a preto je vhodná ako ľahký dezert. Výborná je i pre deti, ktorým nesmierne chutí, no ulahodíte ňou asi všetkým. Maliny môžte vymeniť alebo doplniť aj iným ovocím, takže si zakaždým pripravíte variant podľa vlastnej chuti alebo sezónneho ovocia. Nečakajte a pripravte si toto skvelé penové pohladenie čo najskôr. Zaručene si ho zamilujete.

Budeme potrebovať:

okrúhle detské piškóty

80 g mliečnej čokolády

2 balenia čokoládového pudingu bez varenia

2 šálky + 2 polievkové lyžice studeného mlieka

180 ml smotany na šľahanie

stužovač šľahačky

230 g smotanového syra (mascarpone, philadelphia)

1/4 šálky cukru

1 šálka čerstvých malín

čokoládové hoblinky na ozdobu

Postup:

Najprv si z chladničky vyberieme smotanový syr a necháme ho zmäknúť pri izbovej teplote. Zatiaľ si naukladáme piškóty na dno formy tak, aby sme nimi orámovali okraj formy. V recepte bola využitá forma s priemerom 23 centimetrov, ktorú môžete vystlať potravinárskou fóliou.

Potom si roztopíme čokoládu. Môžeme to urobiť pomocou vodného kúpeľa alebo mikrovlnky, v ktorej nalámanú čokoládu zohrievame v 30 sekundových intervaloch a čokoládu stále premiešame. Roztopenú čokoládu dáme zatiaľ bokom.

Z veľmi dobre vychladenej smotany na šľahanie si pomocou mixéra pripravíme šľahačku. Môžete pridať i stužovač, aby lepšie držala svoj tvar. Pripravíme si misu v ktorej vyšľaháme 2 balenia pudingu bez varenia s dvoma šálkami mlieka. Keď je pudingová zmes tuhá, primiešame roztopenú čokoládu, ktorá nám zatiaľ trošku vychladla a po jej zamiešaní pridáme ešte plný hrnček šľahačky. Všetko dobre premiešame a potom vylejeme do pripravenej formy vyloženej piškótami. Masu na povrchu uhladíme.

V ďalšej mise si teraz pripravíme biely krém. Najprv si rozmiešame smotanový syr s cukrom a dvoma lyžicami mlieka a následne postupne pridávame zvyšnú šľahačku (jednu šálku šľahačky si odložíme do chladničky na ozdobu) a pomaly ju primiešavame. Vytvoríme homogénnu zmes, ktorú nanesieme na pudingovú vrstvu a zarovnáme. Potom naukladáme piškóty po celej ploche a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny.

Po stuhnutí torty ju preklopíme na podnos alebo tanier, odstránime potravinársku fóliu a ozdobíme ju zvyšnou šľahačkou, na ktorú naukladáme maliny a posypeme ju čokoládovými hoblinkami. Necháme ešte chvíľu chladiť a následne podávame. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x