Pečený vanilkový krémeš

Loading...
(5 / 5)

Receptov na tradičné krémeše nájdeme habadej a pravdu povediac je niekedy ťažké si z nich vybrať. Tento sa od všetkých klasických krémešov niečím odlišuje. Pripravíte si ho aj bez lístkového cesta, či bebe keksov a jeho chuť vás zaručene dostane. Jemný a vanilkový, pripravený z klasických surovín, na povrchu lahodne praskajúci. Takýto je pečený vanilkový krémeš.

Ak máte rady obmeny klasických zákuskov a dezertov, tento recept vás určite poteší. Krémeš bez cesta je lahodný a jemný, dokonca môžeme povedať, že čím dlhšie stojí v chladničke, tým vás jeho chuť viac osloví. Ak ho však pripravíte rodine, zaručene sa v chladničke dlho „nezdrží“. Skúste túto príjemnú zmenu a tento kulinársky počin neoľutujete.

Budeme potrebovať:

1 liter mlieka

30 dkg práškového cukru

15 dkg margarínu

8 vajec

5 balení vanilkového cukru

9 lyžíc hladkej múky

Postup:

Do misy si dáme mäkký margarín a pridáme doň práškový cukor. Mixérom vyšľaháme dohladka. Následne pridáme žĺtky a znova šľaháme mixérom.

V ďalšej nádobe si do studeného mlieka postupne lyžicou pridávame múku a miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Po pridaní všetkej múky mlieko vylejeme k margarínovej zmesi a všetko spolu dobre vymiešame.

Zvyšné bielky si vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú penu, ktorú  pridávame do misy k ostatným ingrediencám. Penu pridávame postupne a opatrne vmiešavame, aby nám nespadla. Masa je hotová a pripravená na pečenie.

Teraz si pripravíme plech, ktorý vymastíme maslom. Doň následne vylejeme celú zmes, ktorú sme si pripravili a umiestnime do chladnej a vopred nevyhrievanej rúry. Rúru zapneme na maximum a zákusok v nej pečieme pri takejto teplote približne 10 minút. Potom teplotu znížime na 200 stupňov (pri plynovej rúre). Pri takejto teplote necháme piecť približne pol hodinu. Sledujeme, či zákusok začína na povrchu jemne praskať. Pokiaľ sa začína dozlatista pripekať, je hotový.

nosalty.hu

Po vybratí z rúry ho posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. Následne ho studeným nožom krájame na kúsky a podávame.

Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x