Pečené zemiaky po grécky

(5 / 5)

Keď sa jedná o voňavé a chutné jedlá, zvoľte jednoznačne grécku kuchyňu. Pripomenie vám dovolenku pri mori a navyše nemusíte ani nikam vycestovať. Pečené zemiaky v rúre predsa upečiete aj doma, dnes si ich pripravíme v gréckom štýle. Dobrú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dora Vinciguerra (@doravinciguerra) on

Budeme potrebovať:

  • 1 kg zemiakov
  • 50 ml olivového oleja
  • 1 ČL citrónovej kôry
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 3 strúčiky cesnaku
  • korenie podľa chuti

Postup:

  • Olivový olej si dáme do misky, pridáme citrónovú kôru a oregano. Cesnak si nakrájame nadrobno a zmiešame, plus pridáme aj soľ a korenie. Zemiaky si necháme v šupke, dobre ich umyjeme, prekrojíme a v miske zmiešame spolu s olivovým ochuteným olejom. Zemiaky poukladáme na plech a dáme ich piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 až 40 minút, občas premiešame.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x