Keď sa jedná o voňavé a chutné jedlá, zvoľte jednoznačne grécku kuchyňu. Pripomenie vám dovolenku pri mori a navyše nemusíte ani nikam vycestovať. Pečené zemiaky v rúre predsa upečiete aj doma, dnes si ich pripravíme v gréckom štýle. Dobrú chuť.
Budeme potrebovať:
- 1 kg zemiakov
- 50 ml olivového oleja
- 1 ČL citrónovej kôry
- 1 ČL soli
- 1 ČL sušeného oregana
- 3 strúčiky cesnaku
- korenie podľa chuti
Postup:
- Olivový olej si dáme do misky, pridáme citrónovú kôru a oregano. Cesnak si nakrájame nadrobno a zmiešame, plus pridáme aj soľ a korenie. Zemiaky si necháme v šupke, dobre ich umyjeme, prekrojíme a v miske zmiešame spolu s olivovým ochuteným olejom. Zemiaky poukladáme na plech a dáme ich piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 až 40 minút, občas premiešame.
Lucia M.