Pečené plnené šampiňóny

(3 / 5)

Milovníci šampiňónov pozor! Dnes si ukážeme recept na plnené šampiňóny, ktoré máte hotové raz dva. Zo stola zmiznú tak rýchlo ako ste ich pripravovali, takže si radšej urobte poriadnu zásobu. Tento recept si, verím, zamilujete. Chuťovky potešia naozaj každého. Na stole vyzerajú skvelo a je to povedzme jednohubka, po ktorej siahne každý. 

Foto: Branislav Blaško

Budeme potrebovať:

  • veľké šampiňóny
  • strúhaný tvrdý syr
  • syr v črievku
  • pokrájanú šunku
  • pretlačený cesnak
  • trošku oleja
  • soľ a korenie

Postup:

  • Šampiňóny si najskôr očistíme a to tak, že odstránime nožičky a ošúpeme ich. Naukladáme ich na plech pokvapkaný olejom a každý osolíme a okoreníme.
Foto: Branislav Blaško
  • Do vnútra vtlačíme trošku syru v črievku a pridáme nakrájanú šunku a trošku cesnaku (buď sušeného alebo pretlačeného). Vrch posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a okoreníme.
Foto: Branislav Blaško
  • Dáme piecť na 200 stupňov do vyhriatej rúry asi na 15 minút. Podávame s mäsom alebo aj so zeleninou. Dobrú chuť.
Foto: Branislav Blaško

Lucia M., foto: Branislav Blaško

Chutil ti tento recept?

komentárov

x