Máte veľa paradajok a neviete, čo s nimi robiť? Urobte si pretlak do zásoby a pár paradajok dajte bokom. Máme totiž skvelý tip, čo s nimi. Stačí ich upiecť v rúre, dať do pohárov a potom len pridať do hotových jedál alebo na slané koláče či do omáčok.
- paradajky 1 kg
- sušené bylinky (bazalka, oregano, tymián…)
- trošku sójovej omáčky
- trošku medu
- olivový olej
Postup:
- Paradajky si umyjeme a nakrájame na polovice alebo štvrťky. Naukladáme ich na plech šupkou smerom nadol a posypeme bylinkami. Pokvapkáme aj sójovou omáčkou, troškou medu a olivovým olejom.
- Dáme ich piecť do vyhriatej rúry pri teplote asi 200 stupňov. Občas ich kontrolujeme. Paradajky pustia najskôr šťavu, potom začnú okraje chrumkavieť. Práve vtedy sú hotové a môžeme ich vybrať. Teraz ich dáme do pohárov spolu so šťavou a zaviečkujeme. Paradajky nakladajte ešte teplé. Poháre obrátime dnom nahor, aby sa viečka prichytili. Dobrú chuť.
Lucia M.