Pečené mäsové guľky s paradajkovou omáčkou

(4 / 5)

Prišla vám chuť na niečo naozaj domáce? Pripravte si mäsové guľky v rajčinovej omáčke a potešte svoje zmysly originálnou domácou kuchyňou. Recept je taký jednoduchý, že ho zvládnu aj úplná začiatočníčky, ktoré mleté mäso nikdy nedržali v rukách.

Budete potrebovať:

500g mletého mäsa

1 vajce

100g surovej ryže

2 cibule

1 mrkva

1 PL kyslej smotany

1 PL paradajkovej pasty

1 PL hladkej múky

2 PL oleja

soľ, čierne korenie a cukor podľa chuti

cesnak podľa chuti

2-3 bobkové listy

Postup prípravy:

Mleté mäso zmiešajte s jednou nadrobno nakrájanou cibuľou a napoly uvarenou a ochladenou ryžou. Pridajte vajce, soľ, korenie a pretlačte cesnak, všetko podľa chuti. Dôkladne premiešajte a zo zmesi formujte guľky. Hotové guľky naukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri teplote 200 stupňov asi 25 minút.

Medzitým si pripravte omáčku. Druhú cibuľu si nakrájajte opäť na drobno a osmažte ju na troche oleja spolu s nahrubo nastrúhanou mrkvou. Primiešajte paradajkovú pastu, kyslú smotanu a múku a potom všetko zalejte primeraným množstvom vody. Varte omáčku, kým nezhustne, ak je príliš hustá, pridajte vodu, ak je príliš tekutá zahustite ju múkou. Pečené guľky zalejte potom omáčkou a zapečte v rúre ešte ďalších 25 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: pixabay, (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x