Vynikajúci recept vhodný na príjemný nedeľný obed ale aj na slávnostnejšiu príležitosť? Kuracie stehná pečené v chutnej horčicovo-cesnakovej omáčke sú tým ideálnym nápadom, ktorý očarí nielen vás, ale najmä všetkých vašich spolustolovníkov.
8 kuracích stehien
350g kyslej smotany
1 ČL horčice
soľ a korenie podľa chuti
mletá paprika podľa chuti
3 strúčiky cesnaku
50g masla
10ml slnečnicového oleja
200g strúhaného tvrdého syra
Ako prvé si pripravte omáčku, v ktorej budete mäso piecť. Zmiešajte horčicu s kyslou smotanou, korenie, papriku, soľ, pretlačený cesnak a olej. Vymiešajte zo surovín homogénnu zmes a vylejte ju na pekáč. Kuracie stehná si umyte. Ak chcete kuracinu zapekať s kožou, posypte ju korením, aby mala chuť, ak nie, potom ju celkom odstráňte. Stehná položte opatrne do omáčky, ideálne je, ak vám koža alebo vrch mäsa z omáčky trčí, aby sa zvrchu do chrumkava opiekol.
Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 40 minút prikryté alobalom. Potom alobal odstráňte, posypte vrch strúhaným syrom a nechajte ešte zapiecť, kým syr nechytí zlatistú kôrku. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)