Netradičný recept už na prvý pohľad prezrádza, že pôjde o vynikajúcu večeru, či slávnostný obed. Kus bravčového karé v celosti narezaný do hrebeňového tvaru vyplneného zeleninou a syrom sľubuje kulinársky zážitok. Necháte sa zlákať?
- 750 gramov bravčového karé
- 5 PL grilovacieho korenia
- 2 PL horčice
- 100 gramov cibule
- 4 väčšie paradajky
- 2 PL slnečnicového oleja
- 100 gramov šampiňónov
- ¼ ČL soli
- ¼ ČL čierneho korenia
- 3 PL červeného vína
- 100 gramov tvrdého syra
- ½ jablkového octu
Postup prípravy:
- Mäso si v celosti umyte a osušte, urobte na ňom zárezy do ¾ hĺbky. Hrúbka medzi zárezmi by nemala presiahnuť 2 cm. Mäso dajte do hlbšej misy a namarinujte ho v horčici a grilovacom korení.
- Nezabudnite marinádu dostať aj do zárezov, aby bolo mäso rovnomerne ochutené. Takto ho dajte do chladničky na 2 hodiny, misku s marinádou nezabudnite prekryť.
- Medzitým si pripravte zeleninu. Načistite si cibuľu a narežte ju na krúžky, pridajte soľ, čierne korenie a jablkový ocot, nechajte v marináde cibuľu odstáť asi 10 minút. Medzitým si očistite šampiňóny a nakrájajte ich na plátky. To isté urobte s rajčinami.
- Mäso vyberte z chladničky a do zárezov naukladajte cibuľu, rajčiny a šampiňóny. Posoľte a okoreňte aj zvrchu a zvrchu mäso zľahka prelejte olejom. Dajte ho piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 45 minút.
- Po tomto čase mäso vyberte a zasypte ho tvrdým strúhaným syrom. Nechajte zapekať ešte 5-10 minút a potom krájajte. Prajeme dobrú chuť!
Lucia M.