Pečená zelenina s párkom

Loading...
(0 / 5)

Sezónna zelenina a niečo malé aj pre milovníkov mäsa. Pripravte si na jednom plechu pečenú zeleninu, ku ktorej pridáte nejakú fajnú klobásu alebo lepší párok s vysokým obsahom mäsa. Toto jedlo je rýchle a ľahké na prípravu a môžete ho inovovať podľa vlastnej chute. Ste vegetarián? Klobásu nahraďte napríklad hokkaidó tekvicou. Ak máte v chladničke kuracie prsia a neviete, čo s nimi, tiež ich môžete pridať na jeden plech so zeleninou.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caitlin (@wholesome_cait) on

Budeme potrebovať:

  • 2 veľké mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 menšia cuketa
  • 2 červené papriky
  • 1 menšia brokolica
  • klobása/párok
  • sušené bylinky (bazalka, oregano, tymián, koriander…)
  • pretlačený cesnak
  • červená mletá paprika
  • nastrúhaný parmezán
  • olivový olej
  • soľ a korenie

Postup:

  • Zeleninu si očistíme, umejeme, osušíme v papierovej utierke a nakrájame na rovnaké časti. Rovnako nakrájajte aj klobásu. Tú si môžete ešte extra opražiť na panvici. V miske premiešajte zeleninu so všetkými bylinkami, olejom a koreninami. Vysypte na plech a pečte 15 minút pri teplote 180 stupňov a potom ešte 10 minút pri teplote 200 spolu s tým, že zeleninu posypete parmezánom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x