Zabudnite na klasické pečené zemiaky. Leto je ideálny čas, kedy si môžete ugrilovať zeleninu a to dokonca aj v rúre. Tajomstvo celého receptu spočíva v dobe pečenia a aj v koreninách alebo čerstvých bylinkách, ktoré použijete. Verte nám, je to tá najlepšia ľahká príloha, akú si môžete pripraviť. Zeleniny je všade dostatok, tak neváhajte a vyskúšajte, nie je to nič zložité.
Na pečenú zeleninu budeme potrebovať?
- 2 cukety
- 1 žltú cuketu
- 2 mrkvy
- čerstvé oregano
- čerstvý tymián
- soľ a čerstvé korenie
- trošku kari korenia
- olivový olej
Postup:
- Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Ja zeleninu pečiem tak, že ju 20 minút pečiem pri teplote 180 stupňov a potom ešte 10 minút na 200 a s tým, že rúru prepnem na vrchné pečenie alebo gril. Je potom chrumkavá a lahodná.
- Zeleninu si umyjeme a nakrájame. Cuketu nemusíme ani šúpať. Všetko pokrájame na približne rovnaké kúsky a v miske zmiešame s bylinkami a koreninami. Všetko voľte od oka, pokojne experimentujte s chuťami, také čili a citrón spravia ozajstné zázraky s každým jedlom.
- Zeleninu uložte na papier na pečenie a plech a pokvapkajte olejom. Dajte piecť a potom už len užívajte. Skvelý tip pre fajnšmekrov je, že k zelenine na posledných 10 minút pridajte cícer. Premiešajte s okorenenou zeleninou a zapečte. Cícer trošku stvrdne a bude vynikajúci chrumkavý. A hlavne, jedlu dodáte aj potrebnú bielkovinu. Dobrú chuť.
Lucia M.