Pečená koreňová zelenina

(3 / 5)

Ak máte radi koreňovú zeleninku rovnako ako ja, tento recept si zamilujete. Jeseň je za dverami a to je idálny čas pripraviť si skvelú pečenú koreňovú zeleninu s koreninami, ktorá nás zahreje a dodá nám potrebné živiny a energiu. Ak neviete čo na večeru alebo obed a chcete niečo ľahšie, toto je ideálna voľba.

Budeme potrebovať:

  • 8 väčších kusov mrkvy
  • 2 väčšie zemiaky
  • 2 menšie petržleny
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 maslová tekvica, prípadne hokkaido
  • 1 zeler
  • pár vetvičiek rozmarínu (čerstvý, ak nemáte tak aj sušený drvený)
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • dobrovoľné: štipka muškátového orieška, mletý zázvor alebo iné „teplé“ koreniny

Postup:

  • Zeleninu si očistíme, umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kusy, aby sa nám upiekla rovnomerne. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si väčší plech a papier na pečenie. Nakrájanú zeleninu pridáme do misky, zalejeme ju olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme všetky koreniny, ktoré sme si pripravili navyše.
  • Zeleninu dobre premiešame a rozložíme na papier na pečenie. Zeleninu pečieme približne 40 minút, záleží podľa rúry. Raz za čas ju môžete aj premiešať. Podávať ju môžeme samú, prípadne s pečeným mäsom ako prílohu. Dobrú chuť.

 (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x