Pečená kačka na jablkách

(5 / 5)

K hydine sa najmä v chladných mesiacoch mimoriadne hodí sezónne ovocie. Ku kačke v tomto prípade najviac idú jablká, prípadne hrušky. Klasická pečená kačka je síce fantastická vec – chutný slaný výpek, kapusta a knedle. No kačka na jablkách, to je už onakvejší zážitok a užijú si h naozajstní gurmáni!

Budete potrebovať:

1 kačku

500g jabĺk

soľ a korenie podľa chuti

1 citrón

maslo podľa chuti

Postup prípravy:

Vytlačte šťavu z citróna, pridajte soľ a korenie podľa chuti. Kačku umyte, osušte a keď je treba, tak trochu očistite. Mäso vložte do citrónovej zmesi marinádovať aspoň na 1 hodinu v chlade. Medzitým si očistite jablká a vyberte jaderníky. Jablká môžete piecť aj so šupkou, no celkovo jedlo lepšie vyzerá aj chutí bez nej. Kačku rozrežte cez stred brucha a podľa možnosti všade, kam sa dá, napchajte jablká pokrájané na plátky. Potom celú kačku zviažte nitkou a dajte piecť do rúry mierne vymastenej maslom. Pečte pri teplote 200 stupňov asi 2 hodiny. Kačku aspoň na prvú hodinu zakryte alobalom, aby sa mäso spravilo mäkké a koža zvrchu neobhorela. Približne po hodine môžete alobal odstrániť a teplotu znížiť na 180 stupňov. Na kožu kačky dajte plátky masla. To zabezpečí, že kôrka bude zvrchu fantasticky chrumkavá. Občas počas pečenia mäso oblejte výpekom. Podávajte horúce! Prajeme dobrú chuť!

sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x