Pečená jesenná zelenina na jednom plechu

(5 / 5)

Máte radi pečené zemiaky, hokkaido tekvicu ale aj cuketu, prípadne bataty, mrkvu alebo zeler? Potom je tento recept ideálny práve pre vás. Pokojne na plech pridajte aj kuracie mäso a dokonalý obed je na stole. Ak chce ešte pečenú zeleninu neskúšali, neviete, o čo prichádzate. Do receptu zvoľte zeleninu, ktorú máte najradšej.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🍃🌻🌼🌸🌹 JANNA 🌹🌸🌼🌻🍃 (@jannievegan) on

Budeme potrebovať:

  • hokkaido tekvica
  • zemiaky
  • cuketa
  • mrkva
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • červená mletá paprika
  • pretlačený cesnak
  • sušené bylinky

Postup:

  • Zeleninu si umyjeme a nakrájame na rovnako veľké časti. Dáme do misky, zakvapneme olivovým olejom a pridáme všetky koreniny a pretlačený cesnak. Na plech si dáme papier na pečenie a zeleninu pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút.
  • Podávať môžeme aj s kuracím mäsom, ktoré sme upiekli spolu so zeleninou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x