Parížske rožky

Loading...
(3.5 / 5)

Vianoce sa jednoznačne spájajú s rôznymi zákuskami. Niektoré jednoducho na sviatočnom stole nesmú chýbať, nech sa deje čokoľvek. Medzi také koláčiky patria aj obľúbené parížske rožky.

Na parížske rožky budeme potrebovať

Na cesto

  • 2 vaječné bielka
  • 1 PL hrubej múky
  • 150 gramov cukru
  • 80 gramov orechov

Na plnku

  • 2 vaječné žĺtka
  • vajce
  • 200 gramov masla
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 2 PL kakaa
  • 5 PL kryštálového cukru

Na polevu

  • 100 gramov čokolády na varenie
  • 100 gramov cery

Parížske rožky si pripravíme nasledovne

  • Z vaječných bielok si vyšľaháme sneh, pridáme cukor. Keď je dostatočne hustý, pridáme pomleté orechy a múku.
  • Cesto si dáme do vrecka a pomocou neho vytvarujeme rožky. Pečieme na 120 stupňov, približne 30 minút.
  • Opäť si v miske, najlepšie nad parou vyšľaháme žĺtka spolu s celým vajíčkom, cukrom a kakaom. Šľaháme, kým nebude husté. Keď vychladne, pridáme maslo.
  • Krém si opäť dáme do vrecka a polejeme už upečené rožky.
  • Rozpustíme si čokoládu, pridáme ceru a namáčame do čokolády plnkovou stranou.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x