Vianoce sa jednoznačne spájajú s rôznymi zákuskami. Niektoré jednoducho na sviatočnom stole nesmú chýbať, nech sa deje čokoľvek. Medzi také koláčiky patria aj obľúbené parížske rožky.
Na parížske rožky budeme potrebovať
Na cesto
- 2 vaječné bielka
- 1 PL hrubej múky
- 150 gramov cukru
- 80 gramov orechov
Na plnku
- 2 vaječné žĺtka
- vajce
- 200 gramov masla
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 2 PL kakaa
- 5 PL kryštálového cukru
Na polevu
- 100 gramov čokolády na varenie
- 100 gramov cery
Parížske rožky si pripravíme nasledovne
- Z vaječných bielok si vyšľaháme sneh, pridáme cukor. Keď je dostatočne hustý, pridáme pomleté orechy a múku.
- Cesto si dáme do vrecka a pomocou neho vytvarujeme rožky. Pečieme na 120 stupňov, približne 30 minút.
- Opäť si v miske, najlepšie nad parou vyšľaháme žĺtka spolu s celým vajíčkom, cukrom a kakaom. Šľaháme, kým nebude husté. Keď vychladne, pridáme maslo.
- Krém si opäť dáme do vrecka a polejeme už upečené rožky.
- Rozpustíme si čokoládu, pridáme ceru a namáčame do čokolády plnkovou stranou.