Parádne karamelové rezy

(5 / 5)

Tento koláč poznám ako „parádne karamelové rezy“. Ani neviem, ako tento názov vznikol, no tento koláč sa podáva na svadbách, oslavách, krstinách, ale aj počas detských prázdnin. Jednoducho vždy a všade, pretože je kulinárskym zážitkom, na ktorý nezabudnete. Neveríte? Takéto nadýchané cesto ste v živote nejedli!

Budeme potrebovať:

350 gramov hladkej múky

pol balíčka kypriaceho prášku

120 gramov masla

100 gramov práškového cukru

trošku soli

1 vajíčko

4 lyžice mlieka

maslo na vymastenie plechu

Na krém:

100 gramov cukru

0,5 litra mlieka

3 lyžice polohrubej múky

150 gramov masla

200 gramov práškového cukru

Na polevu:

100 gramov cukru

1 dl vody

10 gramov masla

40 gramov kakaa

Postup:

Do misky si preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, maslo, cukor, soľ, vajíčko a mlieko a všetko spolu dobre zmiešame do cesta. Cesto rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme na rovnakú hrúbku aj veľkosť a upečieme na jednom plechu. Po upečení vyklopíme cesto a necháme ho vychladnúť. Upečené cestá naplníme krémom a na záver polejeme čokoládovou polevou.

Krém si pripravíme tak, že kryštálový cukor v hrnci zohrievame a zalejeme mliekom. Chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi rozhabarkujeme múku a uvaríme si hustejšiu kašu. Maslo s cukrom vyšľaháme a po častiach prdávame, kým nám nevznikne jednotný krém.

Kakaovú polevu pripravíme tak, že cukor zalejeme vodou a necháme bublať. Maslo vymiešame s kakaom a postupne po častiach prilievame k sirupu a miešame až kým nám nezhustne. Potom môžeme poliať celé rezy. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x