Panna cotta

Loading...
(5 / 5)

Niektorí ju nemajú príliš v láske, iní sa za ňou idú potrhať. Reč je o panna cotte, populárnom dezerte, ktorý väčšinou nájdete v rôznych kaviarňach. Pripraviť si ho môžete aj doma a nepotrebujete na to nič špeciálne.

Na panna cottu budeme potrebovať

  • liter smotany na šľahanie
  • 6 kusov želatíny v plátkoch
  • 5 PL krupicového cukru
  • 1 PL vanilkového cukru

Na polevu

  • 5 PL krupicového cukru
  • 2 PL vody
  • 2 PL smotany na šľahanie
  • ovocie na ozdobu (najlepšie lesné)

Panna cottu si pripravíme nasledovne

  • Do hrnca si vylejeme smotanu a pridáme cukor. Miešame na miernom ohni, kým sa rozpustí cukor.
  • Kým sa cukor rozpustí, namočíme si pláty želatíny na pár minút do vody.
  • Potom ju z vody vyberieme a dáme do smotany, kým sa nerozpustí. Nezabudneme miešať. Dávajte pozor na to, aby sa nezačala variť.
  • Keď je želatína rozpustená, môžeme ich vliať do formičiek.
  • Necháme v chladničke prikryté tak dlho, aby to stuhlo. Keď bude studená, vyklopíme ju, posypeme si ju ovocím a polevou.
  • Polevu si spravíme tak, že si cukor a vodu zmiešame v hrnci. Keď je cukor rozpustený a začne to vrieť, pridáme smotanu a vyšľaháme do karamelu. Polejeme pana cottu a môžeme jesť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x