Jemné čokoládové palacinky, sladká kyslá smotana a farebné veci v nej? Ideálna torta pre malých oslávencov. Nestojí veľa, chutí ohromne a poteší každé detské očko, ktoré má rado farby. Je jednoduchá na prípravu a naozaj netradičná už na pohľad.
400ml mlieka
120g polohrubej múky
160g práškového cukru
1 vajce
20g kakaa
25g masla
štipka soli
2 balíčky vanilkového cukru
500g kyslej smotany
20g želatíny
200g lesnej zmesi (ríbezle, maliny, čučoriedky)
50g tmavej čokolády
Pripravte si cesto na palacinky. Múku zmiešajte s kakaom, štipkou soli, balíčkom vanilkového cukru a 60g práškového cukru. Vajcia zľahka vyšľahajte a zmiešajte s 250ml mlieka, pridajte roztopené maslo a dôkladne premiešajte. Potom zmes spojte a vymiešajte palacinkové cesto. Palacinky pripravujte obvyklým spôsobom. Malo by vám stačiť 12-12 palaciniek.
Pripravte si krém. Do 150ml studeného mlieka dajte želatínu, aby sa rozpustila a nechajte ju tam 10 minút. Kyslú smotanu zmiešajte so zvyšným práškovým cukrom, pridajte druhý balíček vanilkového cukru. Mlieko s napučanou želatínou trochu ohrejte a cez sitko ho nalejte do kyslej smotany. Premiešajte.
Pripravte si malé sklené misky, do ktorých uložte po jednej palacinke tak, aby sama vytvorila akúsi mištičku, do ktorej budete plniť smotanový krém. Každú palacinku naplňte trochou krému a nasypte niekoľko bobuliek lesného ovocia. Urobte to do všetkých 10-12 palaciniek. Pozor, nechajte si dostatok krému na zaliatie! Potom každú palacinku chyťte ako balíček zvrchu a takto ich naukladajte vedľa seba do maslom vymastenej tortovej formy. Keď sú všetky palacinky naukladané vo forme, zalejte ich zvyšnou smotanou. Tortu dajte stuhnúť do chladničky na 4-6 hodín. Potom koláč už len posypte nastrúhanou tmavou čokoládou a môže sa podávať! Prajeme dobrú chuť!
(M)