Palacinková torta

(3 / 5)

Jemné čokoládové palacinky, sladká kyslá smotana a farebné veci v nej? Ideálna torta pre malých oslávencov. Nestojí veľa, chutí ohromne a poteší každé detské očko, ktoré má rado farby. Je jednoduchá na prípravu a naozaj netradičná už na pohľad.

Budete potrebovať:

400ml mlieka

120g polohrubej múky

160g práškového cukru

1 vajce

20g kakaa

25g masla

štipka soli

2 balíčky vanilkového cukru

500g kyslej smotany

20g želatíny

200g lesnej zmesi (ríbezle, maliny, čučoriedky)

50g tmavej čokolády

Postup prípravy:

Pripravte si cesto na palacinky. Múku zmiešajte s kakaom, štipkou soli, balíčkom vanilkového cukru a 60g práškového cukru. Vajcia zľahka vyšľahajte a zmiešajte s 250ml mlieka, pridajte roztopené maslo a dôkladne premiešajte. Potom zmes spojte a vymiešajte palacinkové cesto. Palacinky pripravujte obvyklým spôsobom. Malo by vám stačiť 12-12 palaciniek.

Pripravte si krém. Do 150ml studeného mlieka dajte želatínu, aby sa rozpustila a nechajte ju tam 10 minút. Kyslú smotanu zmiešajte so zvyšným práškovým cukrom, pridajte druhý balíček vanilkového cukru. Mlieko s napučanou želatínou trochu ohrejte a cez sitko ho nalejte do kyslej smotany. Premiešajte.

Pripravte si malé sklené misky, do ktorých uložte po jednej palacinke tak, aby sama vytvorila akúsi mištičku, do ktorej budete plniť smotanový krém. Každú palacinku naplňte trochou krému a nasypte niekoľko bobuliek lesného ovocia. Urobte to do všetkých 10-12 palaciniek. Pozor, nechajte si dostatok krému na zaliatie! Potom každú palacinku chyťte ako balíček zvrchu a takto ich naukladajte vedľa seba do maslom vymastenej tortovej formy. Keď sú všetky palacinky naukladané vo forme, zalejte ich zvyšnou smotanou. Tortu dajte stuhnúť do chladničky na 4-6 hodín. Potom koláč už len posypte nastrúhanou tmavou čokoládou a môže sa podávať! Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x