Práve toto je obdobie, kedy nám na záhradke dozrievajú prvé plody našej úrody, o ktorú sa s takou láskou staráme. Bublanina nikdy nevyjde z módy a preto sme si jednu špeciálnu pripravili aj dnes. Inšpirovali sme sa receptom pani Márie, ktorá ju pripravila z jahôd a višní. Recept zdieľala v obľúbenej skupine Recepty a rady do kuchyne.
Budeme potrebovať:
- 250 gramov tvarohu
- 250 gramov cukru
- 5 vajec
- 1 vanilkový cukor
- 100 ml oleja
- 250 gramov polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
Postup:
- Najskôr si v miske klasicky vyšľaháme vajíčka, cukor a vanilkový cukor a postupne pridávame olej, potom tvaroh až na koniec múku a prášok do pečiva. Vypracujeme si vláčne piškótové cesto a vylejeme ho na vymastený a vymúčený plech. Pridáme ovocie podľa chuti a dáme piecť na 25-30 minút pri teplote 180 stupňov. Bublaninu kontrolujeme pravidelne špajdlou. Dobrú chuť.