Osviežujúca jogurtová torta

(5 / 5)

Pripravte sa na príjemnú zmenu. Dnes trochu odbočíme od klasických múčnikov typu muffiny, bábovky či perníky.  Pripravili sme si pre vás recept na osviežujúcu smotanovú bombu. Tento dezert si zamilujete už po prvom ochutnaní. Lahodnú a vyváženú chuť tomuto dezertu dajú čerstvé čučoriedky. Tak šup šup na túto smotanovo-čučoriedkovú pochúťku.

Budeme potrebovať:

  • 750 g gréckeho jogurtu
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 130 g práškového cukru
  • 24 g želatíny
  • 200 g 30% šľahačky
  • 300 g čučoriedok (čerstvé alebo zamrazené)

Poleva:

  • 125 g mascarpone
  • 1,5 lyžice čučoriedok
  • 2 lyžice práškového cukru

Postup:

  • Vo väčšej miske si zmiešajte grécky jogurt, vanilkový extrakt a práškový cukor. Takto pripravenú jogurtovú zmes si odložte do chladničky. Želatínu namočte do vody, zakryte a počkajte kým napučí.
  • Napučanú želatínu zahrejte a nechajte nech sa roztopí. Je dôležité, aby sa želatína nevarila. Hotovú želatínu nechajte vychladnúť a pridajte k nej 4 lyžice z jogurtovej zmesi, ktorú ste si na začiatku odložili.
  • Pokiaľ sa v želatíne nenachádzajú žiadne hrudky, môžete ju zmiešať so zvyškom jogurtovej zmesi. Keď máte jogurtovú zmes zmiešanú so želatínou, môžete si vyšľahať samotnú šľahačku. Zmiešajte a pridajte čučoriedky. Hotovú zmes vlejte do formy a nechajte poriadne vychladnúť v chladničke. Zatiaľ čo sa vám chladí smotanová torta, môžete si pripraviť tvarohovú polevu.
  • Zmiešajte mascarpone, čučoriedky, cukor a rozotrite túto zmes na vrch smotanovej torty. Hotovo a dobrú chuť!

mojewypieki.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x