Originálny gruzínsky šašlík

Loading...
(2 / 5)

V minulosti sa gruzínsky šašlík pripravoval ako ražniči z jahňaciny priamo na ohni. Dnes sa kuchári snažia pôvod receptu zachovať, no obohacujú ho o rôzne moderné gastronomické prvky. Menia mäso, paličky, spôsob opekania, no šašlík aj na moderný spôsob ostáva rovnako chutný. Pripravte si ho aj vy. Je vhodný práve na letné dni.

Budete potrebovať:

1 kg jahňaceho mäska

2 kg baklažánu

150 slnečnicového oleja

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Baklažány umyte a v každom z nich spravte rez po dĺžke. Dbajte na to, aby ste baklažán nerozrezali úplne. Bude sa plniť mäsom. Potom lyžicou vydlabte mäkkú striedku, kde sú zrniečka.

sovkusom.ru

Mäso si umyte, osušte a nakrájajte na plátky, alebo menšie pásiky. Osoľte ho a okoreňte a ukladajte do baklažánov, ako vidíte na obrázku.

sovkusom.ru

Vezmite si špajdle a prejdite po celej dĺžke baklažánu tak, aby ste upevnili aj mäso aj zeleninu. Ak nechcete používať špajdle, môžete dať baklažány jednoducho grilovať na mriežku. Počas pečenia nezabúdajte baklažán stále potierať olejom, inak zhorkne a koža mu stvrdne.

sovkusom.ru

Ak nemáte k dispozícii vonkajší gril, pokojne si gruzínsky šašlík pripravte aj doma v rúre. Dajte plnené baklažány na plech, podlejte ho trochou oleja a baklažány ním potrite. Rúru si predhrejte na 180 stupňov a po 20 minútach skontrolujte. Ak je mäso hotové, šašlík vyberte, ak sa vám ešte nezdá, nechajte ho piecť ešte 5-10 minút.

sovkusom.ru

Mäso môžete pred plnením do baklažánu posypať obľúbeným korením, alebo cesnakom. Je to jedlo, ktoré chutí vynikajúco vo všetkých podobách. Určite sa ho nebudete vedieť nabažiť. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x