Originálne predjedlo z cukety, cesnaku a byliniek

Loading...
(3 / 5)

Našťastie, sezóna cukety ešte stále trvá, čo nás nielen teší, ale nám aj šetrí miesto v peňaženkách. Cuketa je totiž lacná zelenina, najmä v lete, keď jej je dostatok, a dá sa pripraviť s čímkoľvek a akokoľvek. Na hlavné jedlo je trochu ľahká, no ako predjedlo je priam dokonalá!

Budete potrebovať:

3 cukety

50 ml olivového oleja

1 viazaničku petržlenovej vňate alebo za hrsť čerstvých špenátových listov

1 cibuľu

1-2 čili papričky

4-5 strúčikov cesnaku

soľ podľa chuti

½ ČL cukru

2 PL vínneho octu

Postup prípravy:

Cibuľu si nasekajte na malé kúsky a zalejte ju vínnym octom. Nechajte cibuľu v octe marinovať približne štvrť hodinu a potom cibuľu vyberte a stlačte, aby z nej vytiekla prebytočná šťava.

sovkusom.ru

Cukety si umyte a osušte a nakrájajte na kolieska hrubé približne 3 cm. Na panvicu si nalejte olivový olej a nechajte ho rozohriať.

sovkusom.ru

Cuketu položte na rozpálenú panvicu a osmažte z oboch strán tak, aby začali kolieska chytať zlatistú farbu.

sovkusom.ru

Petržlenovú vňať, alebo špenátové listy dajte spolu s cesnakovými strúčikmi pomixovať v mixéri a pridajte aj nadrobno nasekanú čili papričku. Pridajte cukor a soľ a dobre premixujte.

sovkusom.ru

Keď je zmes zmixovaná, pridajte do mixéra aj opečené cukety.

sovkusom.ru

Na záver zmiešajte cibuľu, pomixované cukety a pomixovanú vňať s koreninami a dobre zamiešajte.  Všetko dosoľte a dochuťte a dajte zachladiť do chladničky.

sovkusom.ru

Podávajte pekne naservírované s čerstvou zeleninou alebo chlebíkom. Prajeme dobrú chuť!

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x