Vyzerajú naozaj luxusne! Recept je z kuchárky pani Lenky a u nás doma to bol okamžite hit. Nemali sme malinový lekvár, tak sme dali ríbezľový, lebo je kyslejší. Ak máte chuť na orechovo-kakaový dezert, pripravte si tento luxusný koláčik.
Cesto
- 4 vajcia
- 100 ml vody
- 50 ml oleja
- 3 PL kakaa
- 200 gramov cukru
- 250 gramov hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- malinový lekvár
Orechová plnka
- 300 gramov mletých orechov
- 4 PL práškového cukru
- 1 dcl prevareného mlieka
- rumová esencia alebo 2 PL rumu
Poleva
- 300 gramov čokolády
- trošku smotany
Postup
- V miske si najskôr vyšľaháme žĺtka s cukrom, vodou a olejom. Následne pridáme múku, prášok do pečiva a kakao. V inej miske si vyšľaháme bielka do snehu a po častiach ho primiešame aj do cesta. Hotové vláčne cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 180 stupňov asi na 30 minút.
- Medzitým si pripravíme plnku. Orechy pomelieme a zmiešame ich s cukrom, prevareným mliekom a rumovou esenciou alebo rumom. Vychladnuté cesto potrieme najskôr džemom, potom navrstvíme aj plnku. Na vrch už len vylejeme roztopenú čokoládu s troškou smotany alebo s olejom. Dáme do chladničky a po 2 hodinách môžeme podávať. Dobrú chuť.