Ochutené maslá

Loading...
(0 / 5)

Či už túžite po nových chutiach na sendvičoch, zelenine, zemiakoch alebo mäse, určite by ste mali siahnuť po ochutenom masle. Práve obyčajné maslo s prídavkom bylín, korenín ba dokonca aj zeleniny, môže byť dokonale uskladnené v mrazničke či chladničke.

Jeho príprava je, okrem toho, veľmi jednoduchá. Stačí nechať zmäknúť maslo pri izbovej teplote a primiešať prísady podľa chuti. Zmes poukladajte lyžičkou na potravinársku fóliu do tvaru salámy a vložte ju stuhnúť do chladničky na pár hodín. Ak by ste si nevedeli dať rady pri výbere surovín, tu vám prinášame 5 tipov na ochutené maslo.

S talianskymi bylinkami a cesnakom

Budeme potrebovať:

200 g zmäknutého masla

2 strúčiky cesnaku

3 vetvičky čerstvého rozmarínu

5-6 štipiek čerstvého tymianu

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Roztlačený cesnak a čerstvo nasekané bylinky zmiešame so zmäknutým maslom. Dochutíme podľa chuti, zmes vložíme do potravinárskej fólie a vytvarujeme na „salámu“. Pred podávaním necháme stuhnúť v chlade.

S bazalkou a sušenými paradajkami

Budeme potrebovať:

200 g zmäknutého masla

1 strúčik cesnaku

1 hrsť sušených paradajok v oleji

3-4 vetvičky čerstvej bazalky

Soľ, čierne korenie podľa chuti

Postup:

Roztlačený cesnak a nasekané paradajky a bazalku zmiešame s maslom a dochutíme.

S koriandrom a limetkou

Budeme potrebovať:

200 g zmäknutého masla

1 strúčik cesnaku

5-6 vetvičiek čerstvého koriandra

1/2 PL limetkovej šťavy

1 PL nastrúhanej limetkovej kôry

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Nasekaný koriander a cesnak pridáme do masla. Zalejeme limetkovou šťavou, pridáme kôru a vytvarujeme „salámu“.

S horčicou, zázvorom a medom

Budeme potrebovať:

200 g zmäknutého masla

2 PL dijonskej horčice

1,5 PL medu

1/2 PL strúhaného zázvoru

Postup:

Všetky ingrediencie vymiešame na hladkú zmes.

Sladké maslo s citrónom

Budeme potrebovať:

200 g zmäknutého masla

1 citrón

1-2 PL medu

Postup:

Citrón vložte na minútu do vriacej vody a rozmixujte ho. Následne pridajte všetky ingrediencie a vložte do uzatvárateľnej nádoby. Skladujte v chladničke. Toto maslo je ideálne na pečenie alebo na sladké pečivo.

zdroj titulnej fotky: pixabay, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x