Za chvíľu nás síce zasype sneh (dúfame), ale jabĺk zo záhrady sa vám ešte možno niekoľko zvýšilo. Prípadne v obchodoch ich stále jesto neúrekom. Jednoduchých a rýchlych koláčov nie je nikdy dosť, zvlášť, keď sa naozaj upečú takmer samé. Vyskúšajte tento skvelý šťavnatý obrátený jablčník!
Na konci nájdete aj video s celým postupom.
4-5 jabĺk
1/4 šálky + 1 PL masla
7 lyžíc cukru
1 lyžičku škorice
75g masla izbovej teploty
5 lyžíc cukru
3 vajíčka
3 lyžice smotany
postrúhanú kôru z chemicky neošetreného 1 citróna
1 lyžičku vanilkového extraktu
2 lyžičky prášku do pečiva
11 lyžíc múky
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)