Oblíž prst

(5 / 5)

Mimoriadne známy a lahodný zákusok, ktorý na Slovensku ľudovo voláme Oblíž prst, je v skutočnosti tzv. americký krémeš. A pôvod má naozaj v Amerike, odkiaľ sa k nám aj dostal. Jeho chuť očarila nejedného cukrára a tak sa dnes pripravuje v mnohých domácnostiach s menšími alebo väčšími obmenami v recepte. Pozrite sa na ten originálny a pravý americký krémeš, alebo Oblíž prst.

Budete potrebovať:

Na cesto

7 žĺtkov

200g kryštálového cukru

200g polohrubej múky

1 ČL prášku do pečiva

2 PL kakaa

11 PL vody

2 PL oleja

Na krém

7 bielkov

220g kryštálového cukru

500-600ml mlieka

2 balíčky vanilkového pudingu

Na polevu

400ml šľahačkovej smotany

strúhanú horkú čokoládu podľa chuti

Postup prípravy:

Ako prvé si vymiešajte žĺtky s cukrom, vodou a olejom, potom pridajte prášok do pečiva a kakaový prášok. Vymiešajte cesto a nalejte ho do pekáča alebo tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút.

Medzitým si pripravte krém. Puding pripravte v mlieku bez cukru, uvarte veľmi hustý puding. Bielky si vyšľahajte s cukrom do peny a primiešajte ich za horúca do pudingu. Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili. Ak sa vám zdá krém príliš hustý a tvrdý, pokojne pridajte maslo na zjemnenie. Dajte krém na upečené cesto a nechajte ho chladnúť. Vyšľahajte si smotanu a naneste ju na vychladnutý krém. Potom už len dozdobte nastrúhanou čokoládou a nechajte zachladiť v chladničke. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagramhandi1976  (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x