Oblíž prst

Loading...
(3 / 5)

Mimoriadne známy a lahodný zákusok, ktorý na Slovensku ľudovo voláme Oblíž prst, je v skutočnosti tzv. americký krémeš. A pôvod má naozaj v Amerike, odkiaľ sa k nám aj dostal. Jeho chuť očarila nejedného cukrára a tak sa dnes pripravuje v mnohých domácnostiach s menšími alebo väčšími obmenami v recepte. Pozrite sa na ten originálny a pravý americký krémeš, alebo Oblíž prst.

Budete potrebovať:

Na cesto

  • 7 žĺtkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 11 PL vody
  • 2 PL oleja

Na krém

  • 7 bielkov
  • 220 g kryštálového cukru
  • 500-600 ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu

Na polevu

  • 400 ml šľahačkovej smotany
  • strúhanú horkú čokoládu podľa chuti

Postup prípravy:

  • Ako prvé si vymiešajte žĺtky s cukrom, vodou a olejom, potom pridajte prášok do pečiva a kakaový prášok. Vymiešajte cesto a nalejte ho do pekáča alebo tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút.
  • Medzitým si pripravte krém. Puding pripravte v mlieku bez cukru, uvarte veľmi hustý puding. Bielky si vyšľahajte s cukrom do peny a primiešajte ich za horúca do pudingu.
  • Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili. Ak sa vám zdá krém príliš hustý a tvrdý, pokojne pridajte maslo na zjemnenie. Dajte krém na upečené cesto a nechajte ho chladnúť. Vyšľahajte si smotanu a naneste ju na vychladnutý krém.
  • Potom už len dozdobte nastrúhanou čokoládou a nechajte zachladiť v chladničke. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagramhandi1976  (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x