Novoročné francúzske zemiaky

Loading...
(0 / 5)

Aj vám ostalo po sviatkoch veľa nedojedeného? Skvelou voľbou sú napríklad francúzske zemiaky, do ktorých môžete dať klobásu, údené, uvarené vajíčka z chlebíkov, šunku aj syry. Jednoducho mix všetkého, čo sa nestihlo skonzumovať. Skvelý nápad, však?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I N G R I D G R E G O R O V Á (@ingridgregorova) on

Na novoročné francúzske zemiaky budeme potrebovať:

  • cca 10 zemiakov
  • vajíčka natvrdo
  • šunky+syry+salámy
  • údené+klobása
  • strúhanka
  • smotana na šľahanie+kyslá smotana+trochu mlieka
  • 3-4 surové vajíčka
  • soľ a čierne korenie
  • červená mletá paprika
  • strúhaný syr

Postup:

  • Zemiaky si predvaríme alebo surové nakrájame, podľa toho, koľko ich chcete piecť. Všetky ostatné suroviny si pripravíme a nakrájame, vajíčka ošúpeme.
  • Navrstvíme do misy, ktorú sme vysypali strúhankou a zalejeme smotanou na šľahanie, zmiešanou s kyslou smotanou, vajíčkami a trochou mlieka. Do tejto zmesi pridáme aj soľ a korenie.
  • Na vrch už len nastrúhaný syr. Misu zakryjeme alobalom a dáme zapiecť. Ak máte predvarené zemiaky, pečte na 200 stupňoch si 30 minút. Ak máte zemiaky surové, pečieme na 200 stupňoch asi 40 minút a potom ešte 15-20 minút odkryté. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x