Aj vám ostalo po sviatkoch veľa nedojedeného? Skvelou voľbou sú napríklad francúzske zemiaky, do ktorých môžete dať klobásu, údené, uvarené vajíčka z chlebíkov, šunku aj syry. Jednoducho mix všetkého, čo sa nestihlo skonzumovať. Skvelý nápad, však?
- cca 10 zemiakov
- vajíčka natvrdo
- šunky+syry+salámy
- údené+klobása
- strúhanka
- smotana na šľahanie+kyslá smotana+trochu mlieka
- 3-4 surové vajíčka
- soľ a čierne korenie
- červená mletá paprika
- strúhaný syr
Postup:
- Zemiaky si predvaríme alebo surové nakrájame, podľa toho, koľko ich chcete piecť. Všetky ostatné suroviny si pripravíme a nakrájame, vajíčka ošúpeme.
- Navrstvíme do misy, ktorú sme vysypali strúhankou a zalejeme smotanou na šľahanie, zmiešanou s kyslou smotanou, vajíčkami a trochou mlieka. Do tejto zmesi pridáme aj soľ a korenie.
- Na vrch už len nastrúhaný syr. Misu zakryjeme alobalom a dáme zapiecť. Ak máte predvarené zemiaky, pečte na 200 stupňoch si 30 minút. Ak máte zemiaky surové, pečieme na 200 stupňoch asi 40 minút a potom ešte 15-20 minút odkryté. Dobrú chuť.
Lucia M.