Nepečený dezert z kyslej smotany a Salka

Loading...
(4.1 / 5)

Hotový je do 15 minút a potom treba už len počkať, kým sa dobre vychladí. Aj preto ho zvyknem pripravovať večer a na zákusku si pochutnám až na druhý deň. Ak hľadáte inšpiráciu na víkendovú sladkú bodku dňa, vyskúšajte tento jednoduchý dezert.

Na nepečený dezert z kyslej smotany a Salka budeme potrebovať:

  • 2 kyslé smotany
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 Salko
  • 1 želatína
  • dlhé piškóty
  • uvarená instantná káva

Na polevu

  • 150 gramov čokolády
  • trochu smotany na šľahanie

Postup:

  • Vo vyššej miske si najskôr vyšľaháme kyslú smotanu so Salkom. V inej miske vyšľaháme aj šľahačku. Tú po častiach pridávame k salkovému krému a dobre premiešame.
  • Želatínu si pripravíme podľa postupu a necháme ju naboptnať. Uvaríme si jednu kávu, do ktorej budeme namáčať piškóty. Tie naukladáme do misy. Do krému na záver primiešame žlatínu a navrstvíme ho na piškóty.
  • Môžeme vytvoriť vrstvy. Posledná bude krém. Na vrch potom už len dáme roztopenú čokoládu zmiešanú so smotanou. Dáme do chladničky odležať a môžeme podávať.

Lucia M., youtube

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x