Nepečený dezert s čokoládovou polevou

Loading...
(0 / 5)

Nepečené dezerty sú úplne najlepšie, ak nemáte čas, prípadne je vonku naozaj teplo a vám sa nechce stáť pri sporáku a čakať, kým horúca rúra dopečie hutné cesto. Dnes si pripravíme lahodný dezert s tromi vrstvami. Jedna je keksíková, zmiešaná s maslom, ktorá nám nahradí korpus. Druhá je s vynikajúcim arašidovým maslom a tretia je čokoládová. Môže byť lepšia kombinácia?

Budeme potrebovať:

350 gramov sušienok (môžu byť maslové, prípadne oreo)

70 gramov masla

160 gramov masla

1 hrnček práškového cukru

350 gramov arašidového masla

250 ml smotany na šľahanie (vysokopercentná)

2 ČL instantnej kávy

150 ml smotany na šľahanie (vysokopercentná)

200 gramov horkej čokolády

Postup:

50 gramov sušienok si dáme bokom, použijeme ich na záver na ozdobenie dezertu. Zvyšné si rozmixujeme nahladko a ymiešame ich s roztopeným ale vychladnutým maslom. Hmotu natlaíme na spodok tortovej formy.

Následne si pomocou mixéru rozmixujeme maslo s práškovým cukrom a postupne pridávame aj arašidové maslo po častiach. Na konci pridávame aj vyšľahanú šľahačku a tento krém si vložíme do chladničky aspoň na hodinu.

Čokoládovú polevu si pripravíme klasicky. Smotanu zohrejeme, pridáme instantnú kávu a čokoládu, rozmiešame a necháme trochu vychladnúť.

Na korpus následne navrstvíme krém a na vrch dáme čokoládovú polevu. Okraje torty ozdobíme rozmixovanými sušienkami. Dezert ešte dáme do chladničky a chladíme približne 1-2 hodiny. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x