Nepečené dezerty sú úplne najlepšie, ak nemáte čas, prípadne je vonku naozaj teplo a vám sa nechce stáť pri sporáku a čakať, kým horúca rúra dopečie hutné cesto. Dnes si pripravíme lahodný dezert s tromi vrstvami. Jedna je keksíková, zmiešaná s maslom, ktorá nám nahradí korpus. Druhá je s vynikajúcim arašidovým maslom a tretia je čokoládová. Môže byť lepšia kombinácia?
350 gramov sušienok (môžu byť maslové, prípadne oreo)
70 gramov masla
160 gramov masla
1 hrnček práškového cukru
350 gramov arašidového masla
250 ml smotany na šľahanie (vysokopercentná)
2 ČL instantnej kávy
150 ml smotany na šľahanie (vysokopercentná)
200 gramov horkej čokolády
50 gramov sušienok si dáme bokom, použijeme ich na záver na ozdobenie dezertu. Zvyšné si rozmixujeme nahladko a ymiešame ich s roztopeným ale vychladnutým maslom. Hmotu natlaíme na spodok tortovej formy.
Následne si pomocou mixéru rozmixujeme maslo s práškovým cukrom a postupne pridávame aj arašidové maslo po častiach. Na konci pridávame aj vyšľahanú šľahačku a tento krém si vložíme do chladničky aspoň na hodinu.
Čokoládovú polevu si pripravíme klasicky. Smotanu zohrejeme, pridáme instantnú kávu a čokoládu, rozmiešame a necháme trochu vychladnúť.
Na korpus následne navrstvíme krém a na vrch dáme čokoládovú polevu. Okraje torty ozdobíme rozmixovanými sušienkami. Dezert ešte dáme do chladničky a chladíme približne 1-2 hodiny. Dobrú chuť.
Lucia M.