Nepečený čokoládový koláč s lahodnou penou

(5 / 5)

Milujete penové zákusky? Nadýchané ako obláčiky, rozpúšťajúce sa v ústach a jemné chuťou aj vzhľadom! Presne také sa hodia na každú slávnostnejšiu príležitosť. Napriek tomu, že vyzerajú akoby mali za sebou kus roboty cukrárskeho majstra, ich príprava je pomerne jednoduchá a zvládne ju každá pekárka.

Budete potrebovať:

Na cesto

300g kakaových sušienok

50g mletých vlašských orechov

100g masla

1,5 dl mlieka

2 PL kryštálového cukru

2 PL kakaa

Na penu

300ml smotany na šľahanie

2 PL práškového cukru

1 stužovač

100g horkej čokolády

Postup prípravy:

Sušienky rozdrvte alebo ideálne pomixujte v mixéri na prášok, potom ich zmiešajte s mletými vlašskými orechmi. V miske vo vodnom kúpeli si rozmiešajte a ohrejte mlieko, maslo, cukor a kakao. Keď je zmes tesne pred prevretím, zalejte ňou sušienky s orieškami. Vypracuje cesto a dajte ho na pekáč vyložený papierom na pečenie. Dajte zachladiť do chladničky. Medzitým si vyšľahajte šľahačku so stužovačom a cukrom. Hotovú penu naneste na cesto a dajte opäť zachladiť. Na záver si už len roztopte horkú čokoládu a dostatočne chladnou polejte stuhnutý koláč. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram, (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x